Appartement de Vuurtorenwachter

Appartement de Vuurtorenwachter dankt zijn naam aan het feit dat deze woning deel uitmaakte van de voormalige vuurtorenwachterswoningen. Deze woningen zijn gebouwd in 1860, gelijktijdig met de vuurtoren. Koning Willem de tweede gaf opdracht om de vuurtoren te bouwen. Het ontwerp van de toren is van Quirinus Harder. Hoewel de vuurtorenwachters hier allang niet meer wonen en de vuurtoren niet meer bemand is, is de toren wel toegankelijk voor een ieder die Ameland van boven wil bekijken.

appartement de vuurtorenwachter nu
vuurtorenwachters woningen anno nu
 appartement de vuurtorenwachter vroeger
vuurtorenwachters woningen

Appartement de Vuurtorenwachter is een leuk tweepersoons appartement en ligt direct tegen het bos aan. De duinen en het strand zijn ook maar 5 minuten lopen. Er is een gemeubileerd terras dat heel veel privacy biedt. Bovendien heeft u uitzicht op de mooie tuin. Op de warme dagen kunt u de airco in het appartement aanzetten voor de nodige verkoeling. De woning beschikt over een keuken maar ook over een gezellige woonkamer. Hier staat een tv met dvd speler. De slaapkamer met twee éénpersoonsbedden bereikt u via een klein trapje. De badkamer is ruim, hier vindt u een douche en toilet.

De Vuurtorenwachter beschikt over een: Senseo, waterkoker, koffiezetapparaat, magnetron, koelkast met vriesgedeelte, elektrische kookplaat.

Boek nu!